2010. május 7., péntek

Idilli Duna-korzó

A Duna-korzón  láttam ezt a szép idillt... Megjegyzem, hogy itt sétál a legtöbb ember és itt szedik estig a parkolási díjat, a leomlott vakolattól egy méterre!
Nekem égett a képem a sétáló turisták előtt, D.F.-nek miért nem ég...???
Hát ez (is) Szentendre!

2 megjegyzés:

  1. Helló Blogger!

    Én is figyelemmel kísérem Szentendre életét, és időnként próbálkozom levelezésbe bocsájtkozni a Polgármesteri Hivatallal. Ma az alábbi levél született:

    Tisztelt Polgármesteri Hivatal!

    Köszönettel megkaptuk az új, kutyatartással kapcsolatos rendeletet, amelynek bizonyos pontjai igencsak vitathatóak, bizonyos pontjai pedig természetesen követendőek. Ámbár az én kérdésem - és gyanítom, nem vagyok vele egyedül - mint kutyás, hogy ember-rendelet mikor lesz??? Igencsak ideje lenne már! Mert az, hogy a Duna-part minden reggel egy szeméthegy a Postás-strandtól a korzó végéig a fiatalok és piknikezők áldásos ottléte miatt, és minden reggel több zsáknyi szemetet szedek / szedünk össze mi kutyások, az ott italozó városi ifjak avagy turisták nap, mint nap összetört üvegeit kerülgetvén, hogy se a kutyám se a saját cipőtalpam ne legyen szanaszét kaszabolva.... Az, hogy a horgászok lassan a Dunába mennek nem kétéltű járműveikkel, hiszen nincs őr, avagy sorompó, ezért ők megtehetik....
    A legújabb fejlemény, hogy a május elsejei vigaszság habzsi-dőzsi szolgáltatói fekete nejlonzacskókba bugyolálva dobták be az erdőbe a moslékukat, amelyet nem sikerült eladni a forgatagban és penetráns bűzével árasztja el a Postás-strandot a játszótér mögött! Lefényképeztem, csatolva. (A játszótér mögötti erdőben, a hintától kb. 20 m-re).
    És alábbi levelem, amely TAVALY!!! augusztusában íródott, és a mai napig ott virít a törmelék!! Úgyhogy hajrá kutya-rendelet! Milyen alapon várnak el tőlünk szabálykövető magatartást, amikor az egész város egy káosz? Szentendrén mindenki bűntetlenül mehet 100km / órás sebességgel, következmények nélkül, úgysem kapja el senki. Minhogy bármelyik utcában kaphatunk tengelytörést is, hiszen oly jó minőségűek az útjaink. Miért pont a kutyások szúrtak szemet?

    Tisztelettel:




    ----- Original Message -----
    From:
    To: titkarsag@ph.szentendre.hu
    Sent: Saturday, September 26, 2009 12:13 PM
    Subject: Lakossági bejelentés

    Tisztelt Polgármester / Polgármesteri Hivatal!

    Én próbálok vigyázni Szentendre szépségére, de sajnos az alábbi levelemre a mai napig nem kaptam választ, ami még a kisebbik gond lenne, de a sitt viszont még mindig ugyanott van, ma reggel volt szerencsém megtekinteni....

    Kérném, hogy lépjenek az ügyben!

    Tisztelettel:



    Feladó:
    Címzett:
    Tárgy: Lakossági bejelentés
    Dátum: 2009. augusztus 23. 22:34

    Tisztelt Farkas György!

    Sajnálattal láttam sportolás közben, hogy a Pap-szigetnél kezdődő Duna-parti szakasz elején a bicigli úton, kb. az 5. parti ház magasságában valaki oda önötte az építési sittet a partra. Gondolom, hogyha megnézik a környező építkezéseket, a sittből talán meg lehet állapítani, hogy melyik építkezésből kerülhetett oda... Ha ez az ügy nem Önökhöz tartozna, hanem a környezetvédelmi hatósághoz, kérném, hogy juttassák el nekik is, sajnos hozzájuk e-mail címet nem találtam.

    Köszönöm előre is a közreműködésüket,

    tisztelettel:

    VálaszTörlés
  2. Tisztelt Blogger!
    Én is nap-mint nap nézem a patakot. Immár elég régóta nincs kitisztitva. Gondolom a tegnapi hatalmas eső még rontott a helyzeten. Miért nem lehet kitisztitani? Nagyon sok helyen a partoldalt kimosta. Hallottam hogy valami pályázatot irtak ki rá, meddig kell várni a döntésre? Sok városban jártam, Szentendrét nagyon szeretem, de sajnos nagyon lepusztulóban van. Nem lehetne valamik összefogást meghirdetnik, és a politikusokkal, képviselőkkel kézenfogva mondjuk miknt a tv-2 müsorában szokták, felszólitani a szentendreik polgárokat, fiatalokat, tegyünk valamit a városunkért egy kis összefogással. Nem mindig pénz kérdése, hanem szemléletbeli.
    Érdemes elgondolkodni rajta.
    "Imádom Szentendrét"

    VálaszTörlés